با اطلاعاتی ساده، از شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران آگاه شوید

بیمه تکمیلی یکی از بهترین نوع بیمه‌های درمانی در داخل کشور است که هزینه‌های درمانی افراد را تا سقف تعهدات بالایی جبران می‌کند. با توجه به کاربرد و اهمیتی که بیمه‌های تکمیلی در پرداخت هزینه‌های درمانی افراد دارند، شرکت‌های مختلفی این بیمه‌ها را ارایه می‌دهند. سالانه متقاضیان زیادی تصمیم به خرید بیمه‌های تکمیلی می‌گیرند اما معمولاً از شرایط این بیمه‌ها در شرکت‌های مختلف آگاهی ندارند. بیمه ایران، تنها شرکت دولتی در داخل کشور است که اعتبار زیادی دارد اگر تصمیم به خرید بیمه تکمیلی ایران دارید بهتر است قبل از انجام هر اقدامی، شرایط خود را با شرایط بیمه تکمیلی این شرکت مقایسه کنید. شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران در مراحل مختلف از جمله ثبت نام، استفاده از خدمات پزشکی و دریافت خسارت در ادامه بررسی شده است.

شرایط ارایه بیمه تکمیلی بیمه ایران چگونه است؟

هنگامی که متقاضیان بیمه تکمیلی به نمایندگی‌های بیمه مراجعه می‌کنند ممکن است اولین سوالی که از آن‌ها می‌شود این باشد که قصد دارند بیمه تکمیلی را به چه شکلی خریداری کنند؟ بیمه تکمیلی، به صورت گروهی و انفرادی ارایه می‌شود. برای کسانی که می‌خواهند شرایط بیمه تکمیلی انفرادی ایران را بررسی کنند باید بگوییم این شرکت در حال حاضر بیمه تکمیلی را فقط به صورت گروهی ارایه می‌دهد. بنابراین استفاده‌کنندگان این بیمه، کارکنان سازمان‌ها، موسسات و کارخانجات هستند. خوبی این بیمه‌ها در این است که کارکنان به همراه اعضای خانواده‌شان از خدمات پزشکی بهره‌مند می‌شوند. برای صدور این بیمه‌نامه لازم است اعضای گروه (کارکنان به همراه افراد تحت تکفل آن‌ها) ۵۰ نفر باشند و همگی بیمه پایه داشته باشند. مزیت دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که با افزایش تعداد اعضای گروه، حق بیمه هر عضو کمتر می‌شود.

مزیت بیمه تکمیلی گروهی این است که افراد به همراه اعضای خانواده‌شان تحت پوشش قرار می‌گیرند.

 بررسی شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران برای ثبت نام

برای ثبت نام بیمه تکمیلی گروهی، اطلاعات و لیست اسامی بیمه‌شدگان از طریق فرم پیشنهاد بیمه به شرکت بیمه تحویل داده می‌شود. در مرحله بعد هر یک از متقاضیان موظف هستند فرم پرسشنامه سلامت را که در مورد وضعیت سلامتی هر یک از بیمه‌شدگان است، تکمیل کنند. به طور کلی الزامی برای انجام چکاپ بیمه‌شده وجود ندارد اما پزشک معتمد بیمه ایران، فرم پرسشنامه سلامت را بررسی می‌کند و در موارد خاص، لازم است وضعیت سلامت آن‌ها با چکاپ و آزمایش هم بررسی شود.

در حالت عادی شرکت‌ بیمه، وضعیت سلامت بیمه‌شده را با فرم پرسشنامه سلامت بررسی می‌کنند و نیازی به انجام معاینات نیست.

شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران برای بیمه‌گزار چگونه است؟

شرکت بیمه بعد از این که اطلاعات گفته‌شده را دریافت کرد با توجه به عواملی مانند سن بیمه‌شدگان، وضعیت سلامتی آن‌ها، تعداد افراد گروه، فرانشیز، پوشش‎های درخواست‌شده حق بیمه را تعیین می‌کند. در ادامه شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران برای بیمه‌گزار را بررسی می‌کنیم.

شرط سنی بیمه‌شدگان: شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران برای ثبت‌نام سرپرست خانواده و افراد خانواده وی متفاوت است. برای ثبت نام بیمه تکمیلی، سرپرست خانواده باید حداقل ۱۸ سال داشته باشد. از طرفی هر یک از بیمه‌شدگان تا سن ۶۰ سال بیمه می‌شوند. افراد بین ۶۰ تا ۷۰ سال با پرداخت ۵۰ درصد حق بیمه اضافی و افراد بالای ۷۰ سال، با پرداخت ۱۰۰ درصد حق بیمه اضافی بیمه می‌شوند. برای گروه‌های بالای ۱۰۰۰ نفر محدودیتی برای سن بیمه‌شده وجود ندارد.

بیمه تکمیلی انفرادی معمولاً تا سن ۷۰ سالگی افراد را تحت پوشش قرار می‌دهد اما از شرایط بیمه تکمیلی انفرادی ایران نمی‌توانیم چیزی بگوییم چون این شرکت بیمه تکمیلی انفرادی ندارد.

حداکثر سن افراد برای خرید بیمه تکمیلی ۶۰ سال است. افراد بالای ۶۰ سال با پرداخت حق بیمه اضافی بیمه می‌شوند.

فرانشیز: فرانشیز بخشی از هزینه‌های درمانی است که پرداخت آن به عهده بیمه‌گزار است و شرکت بیمه تعهدی برای جبران آن ندارد. فرانشیز بیمه تکمیلی معمولاً بین ۱۰ تا ۳۰ درصد هزینه‌های درمانی است.

پوشش‌های درمانی بیمه تکمیلی ایران چیست؟

بعد از این که همه این شرایط را بررسی کردید باید شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران در خصوص پوشش‌های درمانی و سقف تعهدات آن‌ها را بدانید. سه پوشش در بیمه تکمیلی ایران اجباری است. جبران هزینه‌ بستری و جراحی، آنژیوگرافی قلب و انواع سنگ‌شکن، پرداخت هزینه اعمال جراحی مغز و اعصاب، قلب، پیوند کبد، ریه و پیوند کلیه، مغز استخوان، هزینه همراه برای افراد زیر ۷ سال و بالای ۷۰ سال و پرداخت هزینه آمبولانس و نقل و انتقال بیمار به مراکز درمانی و تشخیصی همگی جزو پوشش‌های اصلی بیمه تکمیلی هستند که برای همه بیمه‌شدگان اجباری‌اند. اما هر یک از بیمه‌شدگان می‌توانند حق بیمه بیشتری بپردازند و پوشش‌های فرعی بیمه تکمیلی را درخواست دهند. پوشش‌های فرعی بیمه تکمیلی شامل جبران هزینه خدمات دندانپزشکی، زایمان، هزینه خرید عینک، سمعک و لنز، انواع خدمات آزمایشگاهی و… است.

تعداد پوشش‌های بیمه تکمیلی در انواع آن، یکسان است. بیمه ایران، بیمه تکمیلی را فقط گروهی ارایه می‌دهد اما اگر در آینده این بیمه به صورت انفرادی ارایه شود احتمالاً شرایط بیمه تکمیلی انفرادی ایران درتعداد پوشش‌ها مشابه بیمه گروهی است.

روش خرید بیمه تکمیلی ایران

در حال حاضر افراد می‌توانند به دو روش خرید بیمه تکمیلی را انجام دهند. خرید به روش سنتی و از طریق مراجعه حضوری و خرید آنلاین بیمه.

در روش خرید بیمه تکمیلی به روش سنتی، بیمه‌شده به نمایندگی‌های بیمه مراجعه می‌کند و بعد از تکمیل فرم پیشنهاد بیمه و فرم پرسشنامه سلامت، درخواست خرید بیمه تکمیلی را می‌دهد. در این روش متقاضی نمی‌تواند شرایط و قیمت بیمه را بین شرکت‌های بیمه مقایسه کند.

اما کسانی که می‌خواهند از شرایط بیمه تکمیلی در شرکت‌های مخلف آگاه شوند و بعد از دریافت استعلام اقدام به خرید کنند بهتر است بیمه را آنلاین خریداری کنند.

اگر می‌خواهید شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران را برای خرید بدانید باید بگوییم در حال حاضر امکان خرید آنلاین بیمه تکمیلی ایران وجود ندارد.


شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران برای دریافت خسارت چگونه است؟

برای این که بیمه‌شده بتواند از خدمات درمانی استفاده بهتری داشته باشد لازم است شرایطی را بداند. قبل از این که شرایط بیمه تکمیلی بیمه ایران را بدانید لازم است با روش‌های دریافت خسارت آشنا شوید. بیمه‌شده به دو روش می‌تواند نسبت به درمان خود اقدام کند. در روش اول، بیمه‌شده برای استفاده از خدمات درمانی لازم است معرفی‌نامه داشته باشد، برای این کار باید به شرکت بیمه مراجعه کند و پس از دریافت معرفی‎نامه و به همراه داشتن آن در مراکز درمانی از خدمات پزشکی استفاده کند در این حالت فقط مبلغ اندکی از هزینه‌ها را تحت عنوان فرانشیز پرداخت می‌کند.

چنانچه بیمه‌شده به دلیل نداشتن زمان و یا هر دلیل دیگری، بدون دریافت معرفی‌نامه قصد درمان خودش را داشته باشد ابتدا کلیه هزینه‌های پزشکی را شخصاً پرداخت می‌کند و سپس مدارک و فاکتورهای درمانی را به شرکت بیمه ارایه می‌دهد و هزینه‌ها را تا سقف تعهدات بیمه‌گر دریافت می‌کند. لازم است بدانید شرکت بیمه حداکثر ظرف ۱۵ روز کاری پس از دریافت مدارک وقت دارد تا خسارت‌های درمانی را جبران کند.

معرفی‌نامه، فرم بیمه تکمیلی برای دریافت خسارت است که بیمه‌شده باید آن را از شرکت بیمه بگیرد.

اگر بیمه‌شده نیاز به بستری شدن در مراکز درمانی را داشته باشد باید حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری مراتب را شرکت بیمه اطلاع دهد. منبع: بیمتو